Curtailment – De trend zet zicht voort met negatieve energie prijzen:

De energie (onbalans) prijzen zijn afgelopen maand al weer 88 uur negatief geweest, dan komen we in 2022 al op een totaal van 410 uur negatief. Steeds vaker op de tijden dat energie productie van de zonne-installatie het hoogst is.

Negatieve prijzen komen juist vaker voor in de weekenden, afgelopen vrijdag 11 Maart was bijvoorbeeld weer zo’n dag. Met uw goede bedoelingen om duurzame energie op te wekken, kan het u juist geld kosten als de energie (onbalans) prijzen negatief zijn. Door curtailment uit te voeren haalt u meer financieel rendement uit uw  duurzame installatie.

Covolt heeft een Energie Management Systeem ontwikkeld en middels algoritmes voorspellen we de energie prijzen zodat we tijdig en geheel automatisch curtailment kunnen uitvoeren.

Haal u al het maximale rendement uit u zonne-installatie.

 

Curtailment – De trend zet zicht voort met negatieve energie prijzen:

You also might like

08 april 2022

De energie (onbalans) prijzen zijn afgelopen maand al weer 88 uur negatief geweest, dan komen we in 2022 al op een totaal van 410 uur negatief. Steeds vaker op de tijden dat energie productie van de zonne-installatie het hoogst is. Negatieve prijzen komen juist vaker voor in de weekenden, afgelopen vrijdag 11 Maart was bijvoorbeeld […]

Lees meer
12 oktober 2021

Energie asset management in de energie transitie zorgt voor een optimaal rendement van de activa gedurende hun levenscyclus, Activa zijn fysiek of immaterieel. Fysieke activa zijn de componenten van een duurzame energie-installatie die de waarde genereert. Immateriële activa zijn contanten en effecten. Het doel van vermogensbeheer is het realiseren van de waarde van de activa. […]

Lees meer