Aggregator voor
energie opslag systemen
Een Energie Opslag Systeem kan op meerdere manieren worden ingezet en rendement kan op verschillende manieren worden behaald. Dit kan puur financieel rendement zijn, maar ook om extra vermogen beschikbaar te krijgen. Hiermee kun je jouw bedrijf en bedrijfsprocessen verder laten groeien. Wij helpen je met de juiste toepassing van het Energie Opslag Systeem al dan niet gecombineerd met je eigen verbruik en een eventuele zonnestroominstallatie.

Voor goede inzichten in de te behalen rendementen en terugverdientijd kunnen wij een uitgebreide batterij-rendementsberekening opstellen.
De rendementsberekening van Covolt gaf mij vertrouwen om te investeren in een batterij.
- Maatschap Oostvogels

Energiehandel op onbalans

Met energiehandel profiteer je van de prijsfluctuaties op de onbalansmarkt. Hierbij slaat de batterij een teveel aan elektriciteit van het net op, bij negatieve energieprijzen. En levert dat op een later moment terug, tegen positieve energieprijzen.


Ons slimme Energie Management Systeem zorgt voor de beste afstemming tussen jouw batterij en de marktprijsbewegingen voor optimale rendementen.

Peak shaving en load shifting

Met peak shaving sla je energie op bij laag verbruik en zet je die energie in tijdens piekmomenten. Zo heb je ook op die momenten genoeg stroom. Hiermee bespaar je op een hoog contractvermogen en hoef je niet te wachten op een grotere netaansluiting.


Met load shifting kun je de extra opgewekte energie later inzetten, om bijvoorbeeld ’s nachts elektrische auto’s of vrachtwagens op te laden.

Balanceringsmarkten

Een Energie Opslag Systeem is ook in te zetten op de balanceringsmarkten van TenneT. Hiermee help jij, met jouw batterij, de balans in het hoogspanningsnet te waarborgen. Uiteraard staan hier aantrekkelijke vergoedingen tegenover. Er zijn drie marktniveau’s met elk zijn eigen kenmerken: FCR, aFRR en mFRR. 

Rendement is maatwerk

Ontdek wat we
nog meer voor
je kunnen doen

Samen met jou bepalen we de benodigde combinatie van services die aansluiten op je specifieke behoeften en doelstellingen. Ongeacht of je nu, bijvoorbeeld, een agrariër of een groot vastgoedbeheerder bent.