We houden je
Graag op de hoogte

Kennisdeling

De energiemarkt is complex en helaas niet transparant. Wij van Covolt geven je inzicht en delen graag onze kennis via blogs en artikelen. Ook organiseren we regelmatig webinars en andere bijeenkomsten. Daarnaast staan we op beurzen en demonstreren we onze services op events door heel Europa. 

Uitleg van belangrijke topics

Een Virtual Power Plant is een virtuele energiecentrale. Een virtuele omgeving waarin duurzaam opgewekte energie wordt beheerd.

Een energiemanagement systeem (EMS) is het fundament voor de Virtual Power Plant van onze klanten. Met dit systeem worden alle installaties gekoppeld en beheerd.

Dankzij onze algoritmes, op basis van onder andere metrologische data, kunnen wij het rendement voorspellen. We houden eventuele onbalans in de markt in de gaten en zijn scherp op negatieve energieprijzen. We acteren hier proactief op.

Bij onbalans in het energienetwerk ontstaat er een tekort of juist een overschot aan stroom op het net. Dit kan worden verholpen door flexibel vermogensbeheer.

De energietransitie krijgt een extra snelheid en dimensie door de toevoeging van energieopslag. Daarmee vergroten wij de maandelijkse inkomsten door slim en tactisch een batterij voor energieopslag in te zetten.

Het juiste onderhoud en 24/7 monitoren resulteren in maximaal rendement van duurzame energie-installaties. Met behulp van state of the art satellietdata, 4G-verbinding en slimme koppelingen met duurzame energie-installaties zorgen wij voor een uptime van 99%. Altijd en overal.

De vraag naar energie kan in bepaalde gebieden hoger zijn dan elders. Op het moment dat er in een bepaald gebied te veel vraag naar energie is, kan het netwerk overbelast raken. Met congestiemanagement wordt de ruimte op het elektriciteitsnetwerk beter verdeeld waardoor overbelasting voorkomen wordt.
Door de toenemende vraag naar duurzame energie worden GvO’s steeds meer waard. Een GvO is een certificaat, dat wij als gecertificeerde handelaar mogen verhandelen. Door gebruik te maken van realtime data en analyses wordt de optimale investering berekend voor een GvO.

Nieuws, ontwikkelingen
en actualiteiten

Zonbalans dienst maakt stroom terugleveren op het overvolle net toch mogelijk!

“Het net zit vol” iets wat we bijna dagelijks horen wanneer het gaat over zonnepanelen of de energietransitie. Wij hebben goed nieuws! Enexis maakt het mogelijk om op een efficiëntere manier om te gaan met de door zon opgewekte energie, genaamd ZonBalans. Covolt helpt je graag!

Veelgestelde vragen

Op de veelgestelde vragen pagina geven we antwoord op vragen die regelmatig aan ons gesteld worden. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op!