Zet je zonnestroominstallatie in
voor congestiemanagement
en profiteer van extra rendementen
Met congestiemanagement verdelen we, via het platform van GOPACS, de beperkte ruimte op het elektriciteitsnet. Dit doen we wanneer de vraag naar transport van elektriciteit hoger is dan het elektriciteitsnet aankan. Is deze vraag op een bepaald tijdstip te groot? Dan verbruikt of levert jouw zonnestroominstallatie tijdelijk minder elektriciteit. Dit levert je extra rendement op en helpt de lokale netbeheerder.
Extra rendement voor mij en ondersteuning voor de lokale netbeheerder. Win-win voor alle partijen.
- van Hoof Zachtfruit

Hoe werkt congestiemanagement ?

Via onze congestiemanagement service voorspellen en nomineren wij je voorgenomen zonnestroom transportcapaciteit voor de aankomende dag. Deze gegevens sturen wij via het portaal van GOPACS naar
de netbeheerder, waarmee zij vervolgens de eventuele afroep van vermogensbeperking voor jouw
installatie doorzetten.

De netbeheerder geeft ons een signaal waarbij wij zorgen voor melding en actie richting jouw energiemaatschappij. Hiermee help je het lokale net, vermijd je onbalanskosten en behoud je alsnog rendement met je installatie.

Er zijn twee vormen van congestiemanagement die wij verzorgen:

• Capaciteitsbeperkende contracten (CBC)
• Biedplichtcontracten 

Rendement is maatwerk

Ontdek wat we
nog meer voor
je kunnen doen

Samen met jou bepalen we de benodigde combinatie van services die aansluiten op je specifieke behoeften en doelstellingen. Ongeacht of je nu, bijvoorbeeld, een agrariër of een groot vastgoedbeheerder bent.