Geen terugleververmogen?
Toch zonnestroom terugleveren!

Met behulp van ZonBalans is het mogelijk om te profiteren van de momenten waarop het stroomnet niet volledig belast is. Hierdoor wordt het terugleveren van zonne-energie toch mogelijk, ook als je nog geen terugleververmogen hebt. Zo kun je tot wel 70% van je niet-gebruikte opgewekte energie terugleveren. Daarnaast heb je altijd de mogelijkheid om energie op te wekken voor eigen gebruik.

Om te starten met ZonBalans zijn zonnepanelen, een zonsensor en een Energie Control Unit nodig. Deze moeten voldoen aan de vereisten van Enexis. Wij bieden hiervoor alle benodigdheden. De kosten hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van jouw situatie.

Door ZonBalans kan ik mijn opgewekte stroom toch terugleveren aan het net.
- Awood B.V.

Hoe werkt
zonbalans?

Het op- en afschakelen van je zonnestroominstallatie gebeurt automatisch via onze Energie Control Unit en aangesloten zonsensor.

Met ZonBalans lever je zonne-energie terug buiten de piekmomenten om. Dit zijn de momenten waarop het stroomnet op zijn volst zit. Bijvoorbeeldbeeld op zonnige dagen waarop veel opgewekte stroom wordt teruggeleverd. De hoeveelheid die je dan mag terugleveren, hangt af van hoe krachtig de zon schijnt. Schijnt de zon niet volop? Dan is er ruimte om tot wel 70% van de opgewekte stroom terug te leveren.

Wanneer kom je in
aanmerking?

Enexis benadert haar klanten met informatie over ZonBalans in fases. Pas wanneer je een uitnodiging hebt ontvangen, kun je deelnemen.

Daarnaast moet je voldoen
aan twee eisen:

• Je moet op de wachtlijst staan
voor uitbreiding van je aansluiting.

• Je installatie moet gevestigd
zijn in een Enexis gebied.

Rendement is maatwerk

Ontdek wat we nog meer
voor je kunnen doen

Samen met jou bepalen we de benodigde combinatie van services die aansluiten op je specifieke behoeften en doelstellingen. Ongeacht of je nu, bijvoorbeeld, een agrariër of een groot vastgoedbeheerder bent.